Dragonball Online Mouse Pointer Blue

Pages

Followers

28 November 2010

adab ketika menjahit ? ?

wanita dan jahitan sememang nya lah tak dapat dipisah kn . tapi zaman skg ni , mnjahit pun dah sinonim dgn lelaki . jgn wat2 x taw plah naa . n jgn wat2 tataw plak yg jahit ni pun ad adab nya . hgpa baca ja lah adab nya ya .




  • gunakan benang yg sesuai dgn pakaian yg hendak dijahit . dan jgn lah sekali-kali mnggunakan benang jala untuk mnjahit.
  • tidak dibenarkan sama sekali mnjahit di dalam kolam renang mahupun di tempat2 yang melanggar norma seperti dalam public phone , tepi traffic light , dlm reban ayam , atas bumbung rumah n sbgai nya lah .
  • masukkan benang kedalam cincin jarum sebelum mnjahit kerana klau hgpa x masukkn benang  dlm jarum tu , baek x yah mnjahit .
  • jangan sekali-kali guna jarum peniti utk mnjahit pakaian untuk mengelak kan diri hgpa kena lepuk oleh mak-mak kesayangan hgpa .
  • jika hgpa mggunakan mesin utk mnjahit , jgn gunakan mesin rumput mahu pun mesingan utk mnjahit kerana itu bukan lah mesin utk mnjahit.
  • jika hgpa mggunakn tubuh bdn yg dberikan oleh tuhan utk mnjahit , jgn gunakan kaki , gunakan cuping telinga mahupun medula oblongata utk mnjahit pakaian tu .
  • jgn sekali-kali p jampi serapah mahu pun brjumpa mana-mana bomoh utk memasukkan benang dlm jarum tu . kerja senang pun nk p jmpa bomoh ka ?
em , sbnaq nya byk ag adab-adab nk mnjahit ni . x larat nk sebut suma . hope yg ni dpt la hgpa baca , n hayati sepenuhnya naa . 

2 comments:

CahayaYangMulia said...

hahaha,... cayalah ustaz... mmg xtau lak mnjahit ada adab...

ustaz hikmah said...

hehe . biasa lah 2 .

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...